napoje

Carraro 1927
Po wielu testach zdecydowaliśmy się serwować dla Panstwa kawę 100% ziaren Arabiki.
Smak ten okazał się doskonały.

Mieszanka ta jest przygotowana z 8 starannie wyselekcjonowanych ziaren najwyższej jakości Arabik z Ameryki Centralnej i Południowej, Afryki i Indii. Kwiatowy i wyrazisty aromat z nutami jaśminu i płatków róży, pełen smak o zdecydowanej i bogatej słodyczy, przyjemna, lekko wyczuwalna kwasowość i delikatny, długi posmak czynią z niej kawę idealną na każdą porę dnia, ze szczególnym wskazaniem na popołudnie. Idealnie trafia w kobiecy gust. 100% ziaren Arabiki.

Herbaty

logo-laviadelteCZARNE

Darjeeling FTGFOP – klasyczna herbata indyjska o doskonałej jakości, dzięki której możemy rozkoszować się długotrwałym aromatem oraz owocowym smakiem.

Darjeeling Margaret’s Hope – to błyszczący napar pieszczący podniebienie; jedna z najbardziej znanych czarnych herbat o intensywnym zapachu gałki muszkatołowej .

Assam TGFOP – herbata o ciemnych, nieregularnych liściach. Zdecydowany, esencjonalny smak połączony z intensywnym kolorem czerwonym.

Ceylon OP1 – herbata czarna Orange Pekoe di Ceylon pochodzi z biologicznych upraw, ma delikatny smak i jest aromatyczna.

Kenya Marinyn TGFOP – herbata o ekspresyjnym, lekko owocowym smaku, z której otrzymujemy ciemny napar przecinany złotymi refleksami.

English Breakfast – tradycyjna mieszanka czarnych herbat z Cejlonu. Apetyczna, energiczna, pełna entuzjazmu – idealna na śniadanie.

CZARNE AROMATYZOWANE

kubekEad Grey Imperiale – czarna, indyjska herbata, wysokiej jakości. Wzbogacona kalabryjską bergamotką, wypełniona niezwykle mocnym aromatem. Nie traci swych walorów podawana także jako ice tea.

Giamaica – chińska herbata wzbogacona skórkami owoców cytrusowych, o pobudzającym smaku wanilii z rumem.

Fior cli Zagara – Kwiat Sahary – wyjątkowo aromatyczna mieszanka owoców cytrusowych i kwiatu pomarańczy . W upalne dni sprawdza się także jako napój mrożony.

Rosso Veneziano – Wenecka Czerwień – aromat truskawek z bitą śmietaną dominuje w tej słodkiej i delikatnej mieszance, w której znajdziemy czerwone róże, porzeczki, a także odrobinę pieprzu różowego . Wyśmienity napar można spróbować również na zimno.

Carmel – znakomite połączenie kandyzowanego brązowego cukru z subtelnym kwiatem jaśminu.

Pesca – kawałki brzoskwini harmonijnie połączone z kwiatami nagietka

ZIELONE

Chiny:

Special Gunpowder – jedna z najbardziej popularnych herbat chińskich o dobroczynnych właściwościach; małe, zwinięte liście gwarantują rześki smak, przy równoczesnym ostrym zabarwieniu.

Chun Mee – herbata produkowana z najmłodszych liści rośliny, dzięki czemu rozkoszujemy się wyraźnym smakiem, a także stabilnym, długotrwałym zapachem śliwki. Nazywana jest także „protestem wobec starości”.

Japonia:

Sencha Special Fine – gatunek szlachetny, o wyraźnie zielonych liściach. Nieco złamany, ożywczy, intensywny smak.

Genmaicha – liście zielonej herbaty połączone z prażonym ryżem, o specyficznym, lekko słonawym smaku.

ZIELONE AROMATYZOWANE

Special Jasmine – herbata opracowana według starożytnej chińskiej receptury mieszania zielonej herbaty ze świeżymi kwiatami jaśminu, niezwykle aromatyczna i stonowana.

Rosa d’Invemo – japońsko-chińska mieszanka płatków róż o zaskakującym brzoskwiniowo-morelowym smaku słonecznika.

Samurai – oryginalna kompozycja liści zielonej herbaty Bancha z cynamonem, goździkami, migdałami oraz krokoszem barwierskim. Intensywny smak pomarańczy przyprawionej korzeniami nie zanika nawet w herbacie podawanej na zimno. Uboga w kofeinę.

Marrakech MinŁ – tradycyjna mieszanka liści zielonej herbaty i mięty Nana, dzięki czemu uzyskujemy niepowtarzalny, odświeżający smak. Herbata podróżników, spożywana także jako ice tea.

Chun Mee al Limone – doskonale orzeźwiająca zielona herbata wzbogacona owocami cytrusowymi, nadająca się także do spożycia na zimno.

Bancha alla Ciliegia – Kwitnąca Wiśnia – niebanalny wiśniowy napar z dodatkiem czerwonej porzeczki.

BIAŁE

Pai Mu Tan – Biała Piwonia – herbata wiosenna otrzymywana z większych, ledwo otwartych listków oraz pączków peonii o bardzo charakterystycznym smaku miodu.

PÓŁFERMENTOWANE

 Speeial Oolong – herbata o mocno skręconych liściach. Zdecydowany smak przedłużony został domieszką orchidei.

 FERMENTOWANE

 Pu Erh – herbata o lekko skręconych liściach, pochodząca z regionu Yunnan, znana ze swoich dobroczynnych właściwości. Napar ma czerwony, brunatny kolor i swoisty smak.